Tänka nytt – eller har vi tänkt färdigt?

Stig-Arnes föreläsningar och inspirations dagar bygger på erfarenhet av mer än 50 års arbete med människor i olika livssituationer. Anekdoter, episoder, otroliga händelser och mycket humor blandas med ett stort socialt engagemang och en påtagligt offensiv framtidssyn genomsyrar föreläsningarna.


Stig Arne Bäckman Grundare av Urkraft och OCN Sweden samt TalangAkademin.

Sedan -79 välkänd föreläsare och inspiratör i ett brett spektra av sammanhang i Sverige och Norden. Arbetat 17 år som fritidsledare, många år som socialarbetare, egen företagare, VD och konsult. Sommarpratare i Sveriges Radio 1995. Rådgivare vid kulturdepartementet samt sakkunnig under en period vid Arbetsmarknadsdepartementet. Skrivit ett flertal artiklar samt deltagit i TV och radio, debatter mm. Stadskampen TV 4 år 2000

Stig Arne (Stigge) Bäckman är 72 år och har omfattande erfarenhet av att skapa nya, annorlunda system och organisationer. I Urkraft har han motiverat och utbildat tusentals unga och äldre arbetslösa med annorlunda metoder. Unika (ibland lätt vansinniga) utmaningar och erfarenheter har gjort exemplet Urkraft till en stark inspirationskälla.

Alla vill väcka människors kraft - kommuner, företag, organisationer och myndigheter. Utveckling och förnyelse kräver strategi och ledarskap byggt på respekt och tilltro.

OCN (Open college network) etablerats i Sverige 2003. Metoden ger möjlighet att identifiera och kommunicera lärande som erhålls utanför de traditionella utbildningssystemen. I framtiden krävs nya smarta och respektfulla modeller och lösningar.

Hösten 2017 etablerades TalangAkademin på Frölunda torg samt under 2019 även vid Väla Köpcentrum i Helsingborg, Sundbyberg, Huddinge, 2022 startads TalangAkademier i Uppsala /Gottsunda och Gränby). TalangAkademierna är ett nytt spännande koncept för att ge människor nya möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden. Forskningsrapport Handelshögskolan Stockholm visar att modellen fungerar och visar mycket bra resultat.

Föreläsningarna, engagerar och berör och har ett högt tempo. En tydlig förankring i vardagligt arbete med människor skapar trovärdighet och hög igenkänningsfaktor.

Människor i rörelse skapar tillväxt! Behövda människor växer – släpp kraften fri!

 

Låt oss aldrig utgå från vad människor inte kan!